Burgerhuis ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Art-nouveaugetint rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met mansardedak (leien), volgens oude plannen van 1912 en naar ontwerp van architect J. Rooms. Geel bakstenen lijstgevel. Links smallere deurtravee eindigend op gebogen dakvenster. Rechts met natuursteen afgewerkt hoekpostament. Korfboogvormige muuropeningen met kwartholle dagkanten en platte booglijsten, deur onder druiplijst met omkrullende uiteinden. Brede rechter venstertravee: trapezoïdale houten erker met leiendak en borstwering op natuurstenen kraagstuk; erboven houten dakkapel met schilddak (leien). Benedenvenster aangepast tot poort.

• ROOMS A., Privé-collectie plans architect J. Rooms.

Auteurs: Verbeeck, Mieke