Hoekhuis met herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met herberg

Beschrijving

Hoekpand met bakstenen lijstgevels van twee + afgesnuite hoek + drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), van 1916, zie sluitsteen in topgevel hoektravee. Het ontwerp tot het "bouwen eener herberg" dateert van 1916 en werd ondertekend door J.S. (?) Nauwelaerts.

Typische, decoratieve verwerking van gekleurde baksteen voor muurbanden, boogfries, steigergaten en ontlastingsbogen. Geaccentueerde hoektravee met hoger oplopende topgevel. Steekbogige muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

• Technische Dienst Duffel, 9.4.3.1., Bouwaanvraag nummer 28.

Auteurs :  Kennes, Hilde