Burgerhuis met art-decogevel ontworpen door O. Vandenhoeck

Beschrijving

Onderkelderd burgerhuis van het enkelhuistype met twee traveeën en drie bouwlagen, samen met nummer 408 onder een schilddak (nok evenwijdig met de straat, Vlaamse pannen). Hoogstwaarschijnlijk een 19de-eeuwse bewoning met circa 1925 in art-decostijl aangepaste en gecementeerde lijstgevels naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck (zie opschrift plintsteen). Bredere venstertravee met licht erkerachtig uitspringende drielichten. Bovenste deurvenster gemarkeerd door een toog en met decoratieve ijzeren balkonleuningen. Deur met art-decotraliewerk. Typische behandeling der vensters met gebroken bovendorpel of afgeschuinde bovenhoeken, getrapte rechtstanden, bovenlichten met geometrische houten roedeverdeling en gekleurd glas. Verlevendiging van het gevelvlak door getrapt uit- of verlopende muurvelden al dan niet gecombineerd met ribbel- en driehoekmotieven. Blinde linkerzijgevel verticaal geritmeerd door muurdammen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke