Ensemble van eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble in eclectische stijl gevormd door twee rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, onder mansarde- en zadeldak (leien), gedateerd 1888 op cartouche in dakvenstertop van nummer 41. Bakstenen lijstgevel op natuurstenen plint, geritmeerd door gewitte horizontale banden, dorpels, omlijstingen en ornamenten; sierankers.

Nummer 39 met getrapte dakkapel en centrale blinde, omlijste oculus met winkelhaak en passer (vrijmetselaarssymbolen). Rondboogveld van deur gevuld met rijk gedecoreerde cartouche onder booglijst met bolornament. Bredere venstertravee van nummer 41 met trapezoïdale houten erker met neorenaissance-inslag en dakvenster in tuitgevel. Boogvelden versierd met cartouches. Rondboogdeur ingeschreven in rijk uitgewerkte omlijsting met neorenaissance-inslag, gebroken driehoekig fronton en rond bovenlicht.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

De geveltop met dakvenster van nummer 41 is niet langer bewaard.