Burgerhuis en paviljoentje

Beschrijving

Breedhuis van anderhalve bouwlaag onder schilddak (pannen), volgens kadastergegevens huis daterend van 1866. Gecementeerde gevels, aan straatkant zes traveeën rechthoekige benedenvensters met behouden houtwerk en persiennes, haast vierkante vensters op de halve verdieping. Aan de tuinkant elf traveeën met middenpartij van vijf traveeën voorzien van getoogde arcade op Toscaanse pilastertjes en deels gebruikt als opslagplaats.

Rechts van het woonhuis (ten oosten) paviljoentje van 1871 met gedrukte rondboogdeur met metalen roedeverdeling.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXIX Mariakerke, 1866/3, 1871/2.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De gevel is niet langer gecementeerd, de muuropeningen, het houtwerk en de persiennes van de straatgevel zijn gewijzigd.

Auteurs: Jacobs, Els