Gemeenteschool en Gemeentehuis van Mariakerke

Beschrijving

Gemeenteschool en voormalig gemeentehuis. Twee gelijkaardige diephuizen met ertussenin een later vereenvoudigd poortgebouwtje, opgetrokken in 1876-77. Vrij eenvoudige bakstenen gevels op arduinen plint van vier traveeën en twee bouwlagen onder tentdak. Benedenverdieping met getoogde vensters voorzien van arduinen boogstenen. Borstwering versierd met kordons en muizetand. Rechthoekige bovenvensters met arduinen latei. De oorspronkelijke gevelbeëindiging in neogotische stijl met pinakels en dergelijke is verwijderd.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieregisters Gent, afdeling XXIX (Mariakerke), 1876/12.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen