Hoevecomplex

Beschrijving

Nummer 12. Vrij klein open hoevecomplex uit de 17de eeuw, gelegen naast de noordoostelijke hoek van het park van "kasteel Claeys-Bouüaert". Omgracht en omhaagd voorerf toegankelijk via ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers. Woonhuis ten westen van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Witgeschilderde en verankerde bakstenen gevel op gepikte plint. Rechthoekige beluikte vensters. Vlak omlijst, grijsgeschilderd korfboogdeurtje en rechts ervan beluikt venster van opkamer. Boven deurtravee dakvenster met tuitgeveltje met rechthoekig venster. Linker zijpuntgevel met muurvlechtingen voorzien van korfboogvormig zolderluik, gedeeltelijk afgebrokkelde en gescheurde geveltop.

In het verlengde van het woonhuis stalvleugel van vier traveeën met grote rechthoekig inrijpoort en rechts ernaast zogenaamd "ezelspoortje"; haaks erop dienstgebouwtjes.

Auteurs: Lanclus, Kathleen