Beschrijving

Kleine open hoeve met deels behouden wal aan voorkant en rechter zijkant, gesitueerd in een beboomd erf met hek aan de straatkant.

Oude boerenwoning (minstens uit de 18de eeuw), vergroot, aangepast en dak opgetrokken aan achterzijde in de 19de eeuw (zie sporen van bouwnaden en scherpere geveltop met muurvlechtingen in de rechter zijpuntgevel). Breedhuis van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde en roodgeschilderde erfgevel (zuiden) op gepikte plint, verlevendigd door witte horizontale banden en dito omlijstingen rond de rechthoekige deuren en vensters. Beluikte vensters met dorpels, middenvenster tevens getralied. Pomp met watervergaarbak midden tegen de voorgevel. Aflijnende gewitte en geprofileerde daklijst. Links laag klein bakstenen aanbouwsel.

Bakstenen stal met schuur (westen), dwars op de straat, uit eind 19de eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke