Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zes arbeiderswoningen

Beschrijving

Hoogstwaarschijnlijk voormalige schuur of stal van de nabijgelegen hoeve nummer 4-6, haaks ingeplant op de straat en gedateerd 1781 door middel van muurankers op het linker zijaandak met muurvlechtingen (straatkant). Puntgevel voorts voorzien van deels gedichte luchtgaten en een steekboogvormig zolderluik. Vermoedelijk circa 1930 omgevormd tot zes arbeidershuisjes met spiegelbeeldschema (gekoppelde deuren) van ieder twee traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van zes klimmende houten dakkapellen. Geschilderde bakstenen gevel met rechthoekige muuropeningen en hanggoot.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Van de zes arbeiderswoningen bleef één woning (nummer 12) bewaard. Nummers 14 en 22 werden inmiddels gesloopt en nummer 16 werd verbouwd.

Auteurs : Jacobs, Els