Langgestrekte hoeve en boerenwoning

Beschrijving

Kleine hoeve van het langgestrekte type uit de 18de eeuw. Voorerfgevel (zuiden) uitziend op beboomd erf. Toegang tot het erf via fraai ijzeren hek. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerde en gewitte baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen, vensters met luiken en dorpels met tegels. Geprofileerde daklijst onder dakoverstek, ter hoogte van de deurtravee onderbroken voor een puntvormig dakvenster. Aangebouwde (ten oosten) lagere stal.

Ten westen aangebouwd en recent aangepast woonhuis van hoeve met losse bestanddelen (nummer 26), daterend van circa 1800 met noordelijke voorerfgevel onder lager pannendak.