Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Drie huisjes ondergebracht in een voormalig boerenhuis (?) van één bouwlaag, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit midden 19de eeuw. Rechts haaks aangebouwde bijgebouwen, volgens kadastergegevens uitgebreid in 1877, langs de straat onderbroken voor een ijzeren hek. Gewitte en gecementeerde voorpuntgevel op gepikte plint met enkelhuisopstand (nummer 73). Rechthoekige muuropeningen, met duimen voor de vensters. Half blinde gewitte en beraapte linkerzijgevel op gepikte plint. Vijf traveeën (nummers 69 en 71) met rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters, onder aflijnende geprofileerde daklijst.

Links kleine stal met zadeldak (nok loodrecht op de straat) met pomp, stal achterin parallel met de straat, uit midden 19de eeuw, aangepast in 1877.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XVII (Oostakker), 1877/18.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke