Café 't Lammeken

Beschrijving

Zogenaamd café "'t Lammeken", gelegen op de hoek van de Groenehoekstraat en de Eekhoutdriesstraat. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, met midden 19de-eeuws uitzicht. Eenvoudige bepleisterde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, vensters met behouden houtwerk en arduinen lekdrempels, benedenvensters met persiennes. Gesculpteerde console (18de eeuw?) boven deur versierd met rolwerk, bladwerk, schelp en opschrift "In het Lammeken", waarop beeldje van zittend lam. Onversierd hoofdgestel, kroonlijst met tandlijst. Beraapte linker zijgevel met beluikt benedenvenster en klein zoldervenster.

Schuin ingeplant eenlaags aanbouwsel aan de Groenehoekstraat van drie traveeën. Beraapte lijstgevel met getoogde vensters, afgelijnd door bepleisterde getrapte daklijst onder overhellend dakschild.

Auteurs: Verbeeck, Mieke