Villa La Taupinière

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa La Taupinière

Beschrijving

Pittoreske villa zogenaamd La Taupinière daterend uit begin 20ste eeuw en met art-nouveau-inslag. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Rode baksteenbouw met verwerking van natuursteen (voornamelijk voor topstukken) en van witte geglazuurde (?) baksteen aangewend in decoratieve horizontale banden, en ter markering van hoeken en booglijsten. Links uitspringend risaliet van brede venstertravee met derde bouwlaag uitgewerkt als torengeleding onder koepeldak (leien). Tevens voorzien van deurvenster met balkon. Smalle deurtravee met liggende ovale oculus als dakvenster tussen twee van de drie topstukken der voorgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke