Boerenarbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuizen

Beschrijving

Nummers 16-18. Schuin op de straat ingeplante boerenarbeidershuisjes, nummer 18 een weinig achteruitspringend ten opzichte van nummer 16. Huisjes van één bouwlaag en drie traveeën, respectievelijk van het dubbel- en enkelhuistype, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), uit eerste helft 19de eeuw, volgens kadastergegevens aangepast in 1894. Verankerde, bepleisterde en gewitte gevels op gepikte plint. Beluikte en getoogde vensters met arduinen lekdrempel. Deur van nummer 16 in vlakke bepleisterde omlijsting. Rechtertravee aangepast.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XVII (Oostakker), 1894/2.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke