Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool

Beschrijving

Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Baksteenbouw met plat dak in nieuwe zakelijkheid van 1936-38 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde. Van de drie, in U-vorm geplande vleugels kwamen er slechts twee tot stand. Het hoofdgebouw (evenwijdig met de straat) vertoont reminiscenties aan de verwezenlijkingen van architect W.M. Dudok. Typerend is de lage hoofdbouw met horizontaliserende vensterregisters, tussen de verticaliserende gevelpartijen van het trappenhuis en horlogetoren, en voorts de beglaasde, afgeronde hoeken.