Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa gebouwd in 1903 naar ontwerp van architect J. Rooms (confer archiefstukken). Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel met de straat, leien), nok voorzien van ijzeren sierhek en met twee wolfsdaken boven de uitspringende venstertravee van voor- en rechterzijgevel, ieder met ijzeren bekroning. Rode baksteenbouw met gele horizontale banden en met decoratief gewit houtwerk aan dakvensters en -kapel, typerend voor de villabouw van architect J. Rooms. Grijze natuurstenen sokkel met afschuining. Rechthoekige muuropeningen. Venstertravee ingeschreven in rondboogvormige spaarvelden waarvan het boogveld gevuld is met gekleurde baksteen in decoratief metselverband. Brede linkervenstertravee van voorgevel met drielichten. Deur onder afdak (afgeknot leien schilddak) op houten schoren en bekroond met houten balkonleuning. Omlopende houten kroonlijst op getrapte bakstenen consoles. Centraal dakvenster van achtergevel onder klein wolvendak eveneens met houten windborden.

• Dienst Stedenbouw en Stadsarcheologie, Plans architect J. Rooms.

Auteurs: Verbeeck, Mieke