Landhuis Dijkstaphoeve of Clercqshoeve

Beschrijving

Eertijds eigendom van de familie De Clercq, die dit speelhuis vermoedelijk liet bouwen in de 16de eeuw; naderhand wisselende eigenaars. Circa 1924 verbouwd en uitgebreid (projet de restauration et d'aggrandissement) naar ontwerp van de Brusselse architect G. Maréchal.

Traditioneel complex van bak- en zandsteen, bestaande uit twee haaks op elkaar staande vleugels onder zadeldaken en een polygonale huistoren op oosthoek. Het lagere aanbouwsel aan zuidzijde als resultaat van de uitbreiding van circa 1924 naar ontwerp van G. Maréchal (Brussel). Bezoek werd niet toegestaan.

• Technische Dienst Duffel, 9.4.3.1., Bouwaanvraag nummer 199.
  • CLEMENT T., GHOBERT J. en HUART C., Les anciennes constructions rurales et les petites constructions des béguinages en Belgique, s.l., 1914, p. 50-51.
  • S.N., Duffel toen, p. 97.