Ensemble van drie burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble gevormd door drie bakstenen enkelhuizen van één travee en twee bouwlagen, onder zadeldak (pannen), gedateerd anno 1910 door middel van gevelstenen en volgens plintsteen in nummer 27 naar ontwerp van architect M. Celie. Uitgewerkte sluitsteen van deur van nummers 25 en 29 voorzien van opschrift met huisnaam "Beau-site" en "Beau-séjour". Lijstgevel met art-nouveau-inslag waarbij nummers 25 en 29 elkaars spiegelbeeld vormen: ieder met een uitspringend vensterrisaliet met overkragend breed dakvenster aanzettend op pseudopilasters, onder een afgewolfd dak met brede houten gootlijst op dito schoren. Nummer 27 met licht gebogen erker doorlopend tot een vlak afgedekt dakvenster en aanzettend op een kraagsteen in de vorm van een monsterachtige kop. Veelal gebogen muuropeningen met bewaard houtwerk en natuurstenen imposten en/of sluitsteen met bladwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke