• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met art-nouveau-inslag, met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan straat, pannen), naar ontwerp van architect J. Rooms (zie oude prentbriefkaarten), gedateerd anno 1909 in de boogveldversiering van het middelste bovenvenster. Geel bakstenen lijstgevel met enkelhuisopstand en linkerpoorttravee met doorrit. Verwerking van natuursteen voor plint, omlijstingen van deur, poort en vensters, cordons, afwerking balkon en borstwering, aflijning en versiering van de dakvensters. Rechtertravee en poorttravee gemarkeerd door klokvormig uitgewerkt dakvenster. Reliëfvulling van verdiepte borstwering rechts met witgeschilderd anker en initialen D B. Fries voorzien van geschilderde reliëfpanelen met voorstelling en vermelding der vier elementen, van links naar rechts: Lucht, Aarde, Water, Vuur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

De reliëfs zijn niet meer aanwezig.