Ensemble van twee burgerhuizen

Beschrijving

Art-nouveaugetint ensemble van drie bouwlagen en vier traveeën; drie rechter traveeën onder zadeldak en linker poorttravee vlak afgedekt, uit begin 20ste eeuw. Geel bakstenen lijstgevel op natuurstenen plint in bossage. Volgens plintopschrift naar ontwerp van bouwkundige Vaerwyck-Suys. Rechtervenstertravee met over twee bouwlagen doorlopende licht gebogen erker op ijzeren schoor die aanzet op de lekdrempel van het benedenvenster. Ook het overige ijzerwerk (vensterstijlen) vertoont een duidelijke art-nouveauvormgeving. Brede middentravee met souterrain, vensters in uitspringend muurveld en recht afgedekt dakvenster onder brede kroonlijst op ijzeren schoren. Lijstgevel links eindigend op topstuk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke