Hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand van één bouwlaag en vijf traveeën, bestaande uit twee enkelhuizen van respectievelijk drie en twee traveeën, onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen), uit tweede helft 19de eeuw doch met latere aanpassingen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel geritmeerd door horizontale banden. Aflijnend hoofdgestel met kroonlijst voorzien van klossen en tandlijst. Geschilderde houten winkelraamomlijsting in nummer 263. Voorts aangepaste rechthoekige muuropeningen. Linker zijpuntgevel van twee traveeën met houten beglaasde muurkapel met lichte neogotische inslag waarin beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Auteurs: Verbeeck, Mieke