Villa Les Gnomes

• is aangeduid als beschermd monument Villa Les Gnomes

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Gnomes

Beschrijving

Naar verluidt de eerste villa in de nieuwe verkaveling van het kasteelpark van het zogenaamd "Carelshof". Zogenaamd "Les Gnomes" en opgetrokken naar ontwerp van architect G. Henderick en daterend van circa 1930. Baksteenbouw met bepleisterde gedeelten, opvallend door zijn aparte en originele volumeverdeling met halfronde uitbouwen onder koepelvormige bedakingen, de parabolische geveltop met erkervormig zoldervenster en de eveneens gebogen dakkapel. De portiekstijl is gesculpteerd in de vorm van een dwerg.

• S.n. 1939: Jaarboek der sier- en nijverheidskunsten 1, Gent, 105.

Auteurs : Verbeeck, Mieke