Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis van het enkelhuistype met vier traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (leien), vermoedelijk uit begin 20ste eeuw. Bepleisterde lijstgevel op arduinen plint en met imitatiebanden op de begane grond, voorzien van rechthoekige muuropeningen. Bel-etage voorzien van hoge deurvensters; smal arduinen balkon verbonden door dito cordon op consoles, een decoratieve ijzeren leuning per travee onder rechte kroonlijst op consoles; verbonden geprofileerde imposten. Op de hoogste halve-verdieping. Lage vensters tussen pilastervormige rechtstanden onder gelede architraaf, breed onversierd fries en kroonlijst op klossen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke