Zestien tuinwijkwoningen ontworpen door V. Vaerwyck

Beschrijving

Aan de straat gesitueerde rij van zestien typische tuinwijkhuisjes met voortuin, volgens arduinen gedenkplaat op nummer 32 opgetrokken in 1929 door de S.M. Volkshaard Gent, naar ontwerp van architect V. Vaerwyck. Bakstenen lijstgevels van het enkelhuistype met twee traveeën en één bouwlaag. Hoog geknikt zadeldak (pannen) met ruim mansardevenster, of verhoogde puntgevel met houten beplanking van de top en twee bouwlagen op de hoeken en in het midden (als ritmerend element in de rij); houten erkervormig uitgebouwde benedenvensters met kroonlijst, ramen met roedeverdeling reeds deels verwijderd en aangepast.

Auteurs: Verbeeck, Mieke