Burgerhuis met kastkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met kastkapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, pannen). Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit tweede helft 19de eeuw met in de 20ste eeuw vernieuwd houtwerk voor ramen en deur. Horizontaal belijnde begane grond met imitatiebanden en dunne puilijst. Rechthoekige benedenvensters. Getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijstingen op doorgetrokken cordon. Rechthoekig deur in dito nis met ingebouwde vierkante schamppalen.

Blind venster boven de deur voorzien van gewitte houten muurkapel in neogotische stijl met gestoffeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Jezuskind daterend uit derde kwart 19de eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

De drie rechtertraveeën van het burgerhuis werden gesloopt.