Villa en wintertuin van bloemisterij J.P. Hartmann

Beschrijving

Overblijfsel van de voormalige bloemisterij J.P. Hartmann, heden consulaat van Denemarken. Imposante villa, volgens eigenaar Hartmann in opdracht van J.P. Hartmann en naar ontwerp van de Deense architect Carl Brommer gebouwd in 1908 en vergroot aan de zuidelijke kant in 1927.

Merkwaardige en vrij grote wintertuin op rechthoekige plattegrond met polygonaal portaal, naar verluidt opgetrokken in 1927. Constructie van beton, glas en ijzer. Schilddak met dubbele lichtkap waarop een ijzeren windwijzer met zeilboot. Interessant, decoratief uitgewerkt ijzeren dakspant met verwerking van initiaal H van de bouwheer.

Auteurs: Verbeeck, Mieke