Ensemble van eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble gevormd door drie enkelhuizen ingeplant tegenover de Beeldhouwersstraat, met opschrift "Antverpia" onder dakvenster van nummer 30-32, daterend van circa 1900 (?). Breedhuis van twee bouwlagen en respectievelijk twee, drie en twee traveeën. Nummer 28 en 34 met pseudomansardedak voorzien van dakkapel met driehoekig fronton, nummer 30-32 met zadeldak (leien). Onderkelderde nummmer 30-32 vormt als het ware een middenrisaliet met verhoogde: in- en uitgezwenkte top van bak- en natuursteen met eclectische inslag. Toepassing van hoekblokken, horizontale banden, bogen met diamantkoppen en sluitsteen, borstweringen met balustrade. Centraal balkon op consoles met vaasmotieven op postamenten. Tweeledige top met overhoekse pinakels en bekronend topstuk eindigend op smeedijzeren bekroning. Nummer 28 en 34, soberder lijstgevels afgelijnd door kroonlijst met tandlijst, consoles en klossen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke