Burgerhuis in art nouveau

Beschrijving

Art-nouveauhuis met drie traveeën en drie bouwlagen, van het enkelhuistype, met zadeldak, uit begin 20ste eeuw. Lijstgevel van gele en donkerrode baksteen decoratief verwerkt in banden voor de borstweringvulling en de booglijsten. Begane grond met rondboogvormige muuropeningen. Centrale rechthoekige houten erker op versierde gewitte kraagstenen; erboven sierlijk ijzeren balkonhek met zweepslagmotief. Bovenste verdieping met drielicht ingeschreven in brede rondboog. Brede houten kroonlijst op dito consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke