Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en wit geschilderde neoclassicistische lijstgevel met enkelhuisopstand. Arduinen plint, puilijst en cordons. Begane grond met imitatiebanden. Steekboogvormige muuropeningen, op de bovenverdieping verrijkt met geriemde omlijstingen voorzien van oren en sluitsteen. Deurvensters van de bel-etage afgesloten door ijzeren leuningen; centraal balkon op consoles met gietijzeren hek. Bovenste vensters met lage ijzeren leuningen. Eenvoudig aflijnend hoofdgestel met kroonlijst op klossen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke