Huizen in steegbeluik

Beschrijving

Samen met Azaleastraat nummer 89 een eenzijdig bebouwd steegbeluik vormend met toegang op straatbreedte, schuin ingeplant op voornoemde straat, gekasseid en met licht afhellend niveau. Smalle arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen met repeterend schema, onder zadeldaken (Vlaamse pannen), volgens kadastergegevens van 1891. Verankerde, donkere bakstenen lijstgevels met getoogde muuropeningen. Blind bovenvenster in de smallere deurtravee. Ingevolge de straathelling verspringt de dakgootlijn zes maal.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XIX (Sint-Amandsberg), 1891/22.

Auteurs: Verbeeck, Mieke