Burgerhuis Villa Leonora

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Villa Leonora

Beschrijving

Volgens gevelopschrift zogenaamd "Villa Leonora", dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, onder mansardedak (leien) voorzien van twee dakkapellen, gedateerd "ANNO/1906" op ruitvormige panelen onder de kroonlijst. Bakstenen lijstgevel op hoge breukstenen sokkel met links getralied rondboogvormig keldervenster. Geel- en groengekleurde baksteen aangewend in de vensterbogen en in ruitmotieven. Rondboogvormige muuropeningen, brede poort rechts. Deur met driekwartcirkelvormig bovenlicht. Linker venstertravee met getrapt dakvenster waarin deurvenster met ijzeren leuning. Kroonlijst op gesculpteerde houten consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke