Alleenstaand herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Alleenstaand herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sint-Denijs-Westrem

Beschrijving

Iets achterin gelegen alleenstaand herenhuis van drie traveeën met twee bouwlagen onder schilddak (leien), uit tweede helft 19de eeuw. Verzorgde bepleisterde en heden roze- en witgeschilderde voorgevel van het dubbelhuistype. Middenrisaliet met imitatiebanden en aflijnende hoekblokken boven de arduinen plint. Verder horizontaliserende lijsten en arduinen kordon ter hoogte van de bovenvensters. Rechthoekige omlijste deur en vensters, op de bovenverdieping met versierde sluitsteen. Links, later toegevoegde haakse vleugel met garage aan de straatzijde en rondbooggalerij aan de tuinzijde.

Auteurs :  Bogaert, Chris