Café 't Zonneke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café 't Zonneke

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sint-Denijs-Westrem

Beschrijving

Voormalig café "'t Zonneke". Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen) met brede zijtrapgevels respectievelijk uitziend in de Oudeheerweg en Krijzeltand, volgens archiefstukken daterend van 1889. Beschilderde bakstenen gevels op gecementeerde plint. Voorgevel met aflijnende houten kroonlijst op een rechte muizentand. Sierankers. Getoogde vensters en deur onder druiplijst, arduinen dorpels. Fraaie houten dakkapelletjes.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXV (Sint-Denijs-Westrem), 1889/1.

Auteurs :  Bogaert, Chris