Café Oranjehof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Oranjehof

Beschrijving

Voorheen zogenaamd "'t Oranjehof", bekend toeristencafé, volgens archiefstukken daterend van 1897. Iets achterin staand dubbelhuis van drie traveeën met twee bouwlagen onder mansardedak (leien). Baksteenbouw verrijkt met natuursteen voor geblokte hoekbanden, middenrisaliet en omlopende architraaf onder de houten kroonlijst op klossen. Licht getoogde vensters in stucomlijsting met oren, sluitsteen en fraai sluitstuk met bekronende druiplijst op het middenrisaliet. Overdekt terras op houten kolommen voor de ingang.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXV (Sint-Denijs-Westrem), 1897/6.

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

Het overdekte terras op houten kolommen is niet bewaard. Ook de kroonlijst en het dak werden vernieuwd.