Neerhof van kasteel Puttenhove

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neerhof van kasteel Puttenhove

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Kastelensite

Beschrijving

Neerhof van kasteel Puttenhove. Ver achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, toegankelijk via een aarden weg en ijzeren hek tussen vierkante bakstenen hekpijlers. Omhaagd voorerf met woonhuis en aanleunende stallen ten noorden en ruime schuur ten oosten.

Woonhuis van drie traveeën met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), daterend uit eerste helft 19de eeuw. Gewitte bakstenen gevels op gepikte plint. Rechthoekige deur en beluikte vensters. Links aanleunende stallen van baksteen onder lager zadeldak.

Ten oosten, gewitte bakstenen dwarsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat) met poort onder verhoogd dakje.

Auteurs: Bogaert, Chris