Wegkapel ()

Klein bakstenen wegkapelletje op basis onder tentdakje met kruis en steekboogvormig tralievenster. Op een topografische kaart van 1868 staat reeds een kapel aangeduid op deze plaats.

• BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.

Auteurs:  Verhelst, Julie

Wegkapel ()

Klein bakstenen wegkapelletje op basis onder tentdakje met kruis en steekboogvormig tralievenster.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Lanclus, Kathleen