Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in een straat thans doodlopend op de industrieterreinen aan de John Kennedylaan en bijna geheel omringd door de industriële zone. IJzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers.

Ten westen boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen), vermoedelijk opklimmend tot eind 18de eeuw. Gecementeerde gevels met rechthoekige, aangepaste muuropeningen. Rechts gecementeerde zijgevel met aandak. Iets beter bewaarde achtergevel met beluikte rechthoekige vensters met houten kozijn en rechtervenster van opkamer boven getralied keldervenstertje.

Voormalig bakhuisje ernaast (zuiden) van 1870, vergroot in 1895 en stallingen naar verluidt gedateerd 1913 (oosten).

Nakende sloping wegens onteigening voor industrie.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XIV, 1870/5, 1895/6, 1914/5.