Lusthuis Meulewater

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lusthuis Meulewater

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Lusthuis Meulewater". Herenhuis in grote beboomde tuin, in kern daterend van 1866, toen een ouder huis werd verbouwd. Nogmaals verbouwd en uitgebreid door architect J. Rooms, met drie puntgevels in 1903. Verankerd bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder tentdak, gemarkeerd door middenrisalieten en afgekante hoektravee uitlopend in overluifelde puntgeveltjes. Rechthoekige, getoogde en rondboogvormige muuropeningen. Ingang en hoektravee met terras, volgens oude prentbriefkaart eertijds overluifeld.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXX (Wondelgem), 1866/22, 1903/15.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen