Beschrijving

Gelegen in de schaars bebouwde straat aan de Lieve, nu herleid tot een gracht naast de Industrieweg. Hoeve met losse bestanddelen: boerenwoning ten noorden met nagenoeg blinde straatgevel en aanleunend dienstgebouw onder afzonderlijk zadeldak, ten westen dwarsschuur; vermoedelijk uit eerste kwart 19de eeuw.

Witgekalkt boerenhuis op gepikte plint met geritmeerde gevel van zes traveeën verankerd onder de geprofileerde kroonlijst. Bijna rechthoekige vensters met luiken en dito deur (houtwerk uit derde kwart 19de eeuw). Derde travee gedicht, met houten muurkapelletje waarin recent heiligenbeeld.

Eveneens witgeschilderde schuur onder zadeldak met centrale hoger opgaande doorritpoort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen