erfgoedobject

Rustoord en school van Sint-Jozef

bouwkundig element
ID
26941
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/26941
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Rustoord en school van Sint-Jozef. Respectievelijk gesticht in de jaren 1830 en '50. Stond tot 1979 onder leiding van de Mariazusters van Franciscus van Waasmunster. In 1900 betrokken de zusters de nieuwe gebouwen opgetrokken met een gift van de familie Gheldolf. Nieuwe uitbreidingen en kapel in 1928-29 door de "Commissie van Openbare Onderstand". Hoekgebouw van twee bouwlagen met verschillende zadeldaken (leien en pannen). Bakstenen gevels met rondboogvensters en deuren op begane grond en getoogde bovenvensters. Gewitte hoekstenen en kordons.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rustoord en school van Sint-Jozef [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/26941 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.