Villa met paardenstallen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa met paardenstallen

Beschrijving

Zeer ruim landhuis gelegen in een uitgestrekte tuin in het gehucht Breebroecken op de grens met Mariakerke; geïnspireerd op de romantische Engelse landhuizen: puntgevels met pleister- en vakwerk en leien bedaking van 1924, vermoedelijk naar ontwerp van de eigenaar-aannemer M. Wuytack; vanaf 1925 woonhuis van architect Ch. Van Driessche. Aan de zuidelijke kant uitgewerkt met vierkante uitkijktoren met dakruiter.

Bijhorende paardenstallen in L-vorm en dienstwoning van 1921-22.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXX (Wondelgem), 1921-22/13, 1924/23.

Auteurs: Lanclus, Kathleen