Beschrijving

Achterin gelegen, heden opgeknapte boerenwoning met losse stallen en omhaagd erf toegankelijk via een ijzeren hek.

Ten oosten, bakstenen woonhuis met dubbelhuisopstand, vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), op de sluitsteen van de deur gedateerd 1793. Zijaandaken met muurvlechtingen en schouderstukken, overkragend dekschild boven de hanggoot. Licht getoogde vensters met arduinen dorpels en beschilderde rechtstanden en duimen. Bewaard houtwerk met roedeverdeling. Centrale rechthoekige deur in gestreepte, rode en blauwe bakstenen omlijsting met tussendorpel en geprofileerde imposten, bekronende sluitsteen met jaartal.

Achtergevel van vier traveeën met oorspronkelijk houten kruiskozijnen, enkel onderaan beluikt. Heden verdwenen. Links hoger geplaatst venster van opkamer. Zijpuntgevels met zolderluik.

Ten noorden, ruime eind-18de-eeuwse stallen. Verankerd donker bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat) met zijaandaken met muurvlechtingen, schouderstukken en topstuk. Gedichte deuren en vernieuwde ramen in de erfgevel.

Ten zuiden, iets achter het woonhuis, voormalig bakhuis met identieke kenmerken (nok evenwijdig aan de straat).

Auteurs: Bogaert, Chris