Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losstaande bestanddelen

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Kastelensite

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen met boerenhuis met stallingen ten noorden en schuur ten westen van het begraasde erf. Langgestrekt gebouw schuin ingeplant ten noorden met gewitte verankerde bakstenen gevels met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) met linker zijaandak met muurvlechtingen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Woonhuis van heden vijf traveeën (twee rechtertraveeën voorbij de schouw werden toegevoegd in tweede helft 19de eeuw) met aangepaste getoogde beluikte vensters en deur. Links aanleunende travee met stallingen (18de eeuw) onder doorlopend zadeldak.

Ten westen, haaks op het woonhuis, schuur en stallingen onder zadeldak, eveneens daterend uit tweede helft 19de eeuw.

Auteurs :  Bogaert, Chris