Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met woonhuis ten westen en stallen ten noorden van het gekasseide erf, van de straat afgesloten door een muur en toegankelijk via een hek tussen gemetselde hekpijlers, rechts met nis en Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind.

Woonhuis met kleurig beschilderde erfgevel van acht traveeën met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), boven de deur en in de dakpannen gedateerd 1807. Gepikte plint en aflijnende bepleisterde band onder de hanggoot. Rechthoekige vlak omlijste vensters met duimen, luiken en arduinen lekdrempels. Centrale rechthoekige deur in vernieuwde bakstenen omlijsting op neuten; bekronende gekorniste fries met jaartal en ruitmotief.

Witgekalkte zij- en achtergevel, uitziend op de straat. Gepikte omlopende plint. Getraliede en beluikte vensters en korfboogdeurtje in achtergevel.

Gedeeltelijk verbouwde noordelijke stallen, haaks aanleunend tegen het woonhuis onder lager overkragend zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat). Rechthoekige muuropeningen, ademgaten en centrale doorrit onder verhoogd dakschild.

Auteurs: Bogaert, Chris