Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Aangepaste boerenwoning, haaks op de straat ingeplant voor de achterin gelegen hoeve (nummers 1-3). Huidige voorpuntgevel van drie traveeën met één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), minstens opklimmend tot eerste helft 19de eeuw. Verankerde witgekalkte gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters in vlakke gecementeerde omlijsting op arduinen lekdrempels en voorzien van luiken. Rechthoekige deur in dito omlijsting. Houtwerk uit derde kwart 19de eeuw voor de ramen. Rechthoekige zolderluik. Linkerzijgevel uitziend op de moestuin, toegankelijk via een ijzeren hek tussen gemetselde hekpijlers, links aanleunend tegen de gevel. Lijstgevel van vier traveeën met gelijkaardige vensters en deur in tweede travee. Linkertravee met stal toegevoegd in 1908. Haast blinde rechterzijgevel met aflijnende getrapte daklijst.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXIV (Zwijnaarde), 1908/8.

Auteurs: Bogaert, Chris