Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Achterin gelegen boerenwoning geflankeerd door schuin ingeplante bijgebouwtje en stallen ten oosten en ten westen van het grotendeels verhard erf. Woonhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), boven de deur gedateerd 1778. Verankerde gewitte gevel op gepikte plint. Aflijnende, bepleisterde geprofileerde en boven de deur verkropte daklijst. Vernieuwde rechthoekige vensters. Centrale rechthoekige deur met afgeronde bovenhoeken en hol geprofileerd beloop op neuten, jaartal op de fries.

Gedeeltelijk verbouwde stallen met gewitte gevels onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat).

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

De stal aan de oostzijde van het erf werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw, zoals zichtbaar op luchtfoto's van 2012.