erfgoedobject

Café In Rome

bouwkundig element
ID
27006
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27006
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In Rome
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Naar verluidt voorheen café zogenaamd "In Rome". Achterin gelegen gebouw met omhaagde voortuin en ijzeren hek tussen gietijzeren hekpijlers met bolornament. Gekasseide oprit. Bepleisterde en geschilderde voorgevel van zes traveeën met één bouwlaag en zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), daterend uit eerste helft 18de eeuw. Twee centraal gemarkeerde en hoger opgetrokken travee, voorheen met fronton, heden met plat dak en behouden hoofdgestel op Lodewijk XIV-consoles. Getoogde vensters met vernieuwde ramen en luiken. Twee rechthoekige vensters met ijzeren leuning in het dakvenster. Rechthoekige deur tussen smalle bakstenen pilasters met imposten en druipliijst, voorheen met waaier. Gecementeerde zijaandaken met muurvlechtingen.

Interieur met behouden stucplafonds met profielen in Lodewijk XIV-stijl.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De afwerking van de gevel is gewijzigd en de decoratieve elementen zoals beschreven in de inventaristekst van 1983 zijn niet behouden.

  • Informatie van de stad Gent (januari 2022).
Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Café In Rome [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27006 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.