Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Huis in art-decostijl gebouwd door stucadoor R. Messiaen naar ontwerp van 1929; ommuurd voortuintje met verhard pad en siervazen. Drie bouwlagen onder plat dak met recht erkervormig uitgebouwde traveeën over twee bouwlagen. Gecementeerde gevels verfraaid met decoratieve friezen met keitjes en gecementeerde banden met bloemenslingers.

Interieur eveneens voorzien van trappaal, trapleuning en schouwen met gebeeldhouwde decoratie van simili-natuursteen.

Erachter gelegen bedrijfsgebouwtje in gelijkaardige stijl met opschrift "Villa Orfa", naar verluidt opgetrokken als woning.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-4138.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja