Pastorie met school

Gemeente Oudenaarde
Locatie Achter de Wacht 26, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Oudenaarde (adrescontroles: 01-02-2008 - 01-02-2008).
  • Inventarisatie Oudenaarde (geografische inventarisatie: 01-01-1996 - 31-12-1996).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Pastorie met school

Beschrijving

Voormalige pastorie met school of zogenaamd "patronagie der meisjes", uit eind 19de eeuw en volgens opschrift in plint naar ontwerp van architect A. Vossaert. Onderkelderd gebouw met bakstenen lijstgevel van vermoedelijk zes traveeën en twee bouwlagen afgedekt door zadeldak (nok parallel aan de straat). Speklagen onder meer ter hoogte van de dorpels. Rechthoekige gekoppelde benedenvensters en deur en getoogde bovenvensters. Sierankers op de borstwering en beeldnis op de hoekpenant. Kroonlijst op klossen. Erachter gelegen schoolgebouw van twee bouwlagen geleed door lisenen en voorzien van getoogde vensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Tack, Anja & Verbeeck, Mieke