Huis In de Vos

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis In de Vos

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

• omvat de aanduiding als beschermd monument Huis In de Vos: voorgevel en daken

Beschrijving

* Voorheen winkelhuis en volgens archieffoto pelsen- en matrassenmakerij, zogenaamd "In de Vos". Rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen met voorheen bepleisterde, thans gecementeerde lijstgevel, vermoedelijk uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. Gemarkeerde registers door gekorniste kordons. Vier licht uitspringende venstertraveeën met twee geaccentueerde middentraveeën onder gekorniste kroonlijst; penanten rustend op afgevlakte consoles met guttae; bekronend driehoekig fronton voorzien van tandlijsten en oculus. Vernieuwde rechthoekige ramen. Winkelpui en rechthoekige deur links leidend naar achterhuis, daterend van 1928.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-4106.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke